Heeft u hulp nodig in het buitenland? Broekhuis Lease helpt u graag!

Heeft u pech in het buitenland? Niet in alle landen van Europa is er een Pechhulp Service zoals wij die in Nederland kennen. De werkwijze en voorwaarden verschillen. Lees daarom deze Pechhandleiding, om bij terugkomst niet voor verrassingen te komen staan.

 

 Stap 1: Bel altijd met Broekhuis Lease

 Stap 2: Geef uw locatie door

  • Wegnummer, plaats (tussen welke steden) en kilometeraanduiding

Pech op een tolweg in Frankrijk

Wanneer u met pech langs de tolweg in Frankrijk komt te staan, dient u gebruik te maken van de praatpaal langs de weg of door te bellen naar 112. Standaard wordt u dan weggesleept naar een garage. Neem bij de garage contact op met Broekhuis Lease via bovenstaande telefoonnummers

Hulp bij een ongeval

Wanneer u betrokken bent bij een ongeval, dient u altijd de politie in te schakelen. De politie zal dan een proces-verbaal opmaken. Zelf dient u foto’s te maken van de verkeerssituatie en de schade. Daarnaast is het belangrijk om samen met de tegenpartij het Europees schadeformulier in te vullen, ook wanneer de politie aangeeft dat het niet nodig is of na het verkrijgen van bijvoorbeeld een ‘unfallkarte’. Bel daarna met de medewerkers van Broekhuis Lease via bovenstaande telefoonnummers.
 

Ongeval
Lekke band

Hulp bij een lekke band

Heeft u een lekke band? Zoek dan een veilige plek om de auto stil te zetten. Daar kunt u beoordelen of u de band zelf kunt vervangen of dat u hulp moet inschakelen. In de meeste gevallen wordt uw auto afgesleept naar de dealer. Neem bij de dealer contact op met Broekhuis Lease via bovenstaande telefoonnummers.
 

Verkeerd getankt?

Heeft u de verkeerde brandstof getankt? Probeer dan niet verder te rijden. Neem direct contact op met Broekhuis Lease via bovenstaande telefoonnummers. De medewerkers helpen u zo spoedig mogelijk weer op weg.
 

Vervangend vervoer nodig?

Indien u niet verder kunt rijden met uw auto, is vervangend vervoer zoals een huurauto een optie om uw reis alsnog te vervolgen. Neem voor de mogelijkheden contact op met Broekhuis Lease via bovenstaande telefoonnummers.
 

Verkeersovertredingen

Bent u staande gehouden of heeft een bonnetje achter de ruitenwissers gevonden? Het land waar de overtreding plaatsvond stuurt u vaak zelf de boeten. In sommige gevallen kan u ook te maken krijgen met het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), dat boetes voor andere Europese landen int, mits deze onherroepelijk en hoger dan € 70,- zijn.

Boete

Meldingsplicht buitenlandse auto in Nederland

Krijgt u in het buitenland een vervangende auto met een buitenlands kenteken mee en rijdt u hiermee naar Nederland? Dan is het belangrijk om dit tijdig bij ons te melden. Wij zorgen er dan voor dat dit kenteken wordt aangemeld bij de belastingdienst, om te voorkomen dat de overheid een naheffing BPM/motorrijtuigenbelasting doorbelast. Zonder deze melding is er geen recht op vrijstelling. De vrijstelling geldt maximaal 14 dagen dus het is vervolgens belangrijk om de buitenlandse auto zo snel mogelijk weer in te leveren of om te ruilen voor een Nederlandse auto

Het team van Broekhuis Lease staat altijd voor u klaar!