Veelgestelde vragen financiële zaken bij Broekhuis Lease

Heeft u een vraag over financiële zaken omtrent uw lease voertuig? Wij hebben hieronder de meestgestelde vragen over dit onderwerp op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.

Hoe kan het dat ik mijn leaseauto ingeleverd heb, maar toch nog een factuur (incasso) van de leasetermijn voor de nieuwe maand ontvang?

Dit komt omdat we, op het moment dat u de auto heeft ingeleverd, de factuur voor de nieuwe maand al hadden aangemaakt en we deze factuur niet meer konden tegenhouden. U hoeft deze maandtermijn natuurlijk niet aan ons te betalen. Mochten wij het bedrag wel bij u geïncasseerd hebben, dan ontvangt u dat van ons binnenkort terug via de eindafrekening. U betaalt namelijk nooit langer dan de dag dat u de auto heeft ingeleverd. U hoeft daar zelf niets voor te doen. U kunt er ook voor kiezen om de incasso van deze maandtermijn terug te halen bij uw bank (eenvoudig via telebankieren).  

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Ik heb mijn oude private lease auto ingeleverd en een nieuwe private lease auto ontvangen. Nu ontvang ik voor beide auto’s een factuur voor de leasetermijn van de nieuwe maand. Hoe kan dit?

Dit komt omdat we, op het moment dat u de oude auto heeft ingeleverd, de factuur voor de nieuwe maand van de oude auto al hadden aangemaakt en we deze factuur niet meer konden tegenhouden.
U hoeft deze maandtermijn natuurlijk niet aan ons te betalen. Mochten wij het bedrag wel bij u geïncasseerd hebben, dan ontvangt u dat van ons binnenkort terug via de eindafrekening. U betaalt namelijk nooit langer dan de dag dat u de auto heeft ingeleverd. U hoeft daar zelf niets voor te doen. U kunt er ook voor kiezen om de incasso van deze maandtermijn terug te halen bij uw bank (eenvoudig via telebankieren).  

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Waarom zijn de kosten voor vervangend vervoer en/of onderhoud doorbelast?

In uw lease-overeenkomst kunt u zien wanneer u recht heeft op vervangend vervoer en welke autoklasse. U kunt dit vinden in uw lease-overeenkomst vinden bij de contractgegevens op de eerste pagina.

Ter verduidelijking: het aantal uren dat staat vermeld, heeft betrekking op de periode dat de auto niet beschikbaar is door reparatiewerkzaamheden. Dus als daar staat vermeld 48 uur en de reparatie duurt 1 dag, heeft u géén recht op vervangend vervoer. Als de reparatie in dit voorbeeld 3 dagen in beslag neemt heeft u wél recht op vervangend vervoer.

Indien u gebruik maakt van vervangend vervoer terwijl u daar volgens de lease-overeenkomst geen recht op heeft, belasten wij de gemaakte vervangend vervoerkosten aan u door. Mocht u een ander vervangend vervoerpakket wensen, kunt u dit voor de toekomst nog wijzigen. Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat we met u kunnen overleggen wat uw wensen zijn en wat dit voor de leaseprijs betekent.

 

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Waarom krijg ik kosten (Eigen Bijdrage) doorbelast bij schadeherstel?

Dit betreft een doorbelasting van het Eigen Risico / Eigen Bijdrage. In uw lease-overeenkomst kunt u zien hoe hoog het afgesproken Eigen Risico / Eigen Bijdrage is per niet verhaalbare schade. Dit staat in de lease-overeenkomst vermeld bij de contractgegevens op de eerste pagina.

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Waarom krijg ik kosten doorbelast na vervanging van een kapotte band?

Dit betreft een doorbelasting van het Eigen Risico / Eigen Bijdrage. Als u een band kapot rijdt, is dit een niet verhaalbare schade waar het Eigen Risico / Eigen Bijdrage op van toepassing is. In uw lease-overeenkomst kunt u zien hoe hoog het afgesproken Eigen Risico / Eigen Bijdrage is. Dit staat vermeld bij de contractgegevens op de eerste pagina.

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Waarom worden niet alle facturen via automatische incasso geïncasseerd?

De maandelijkse leasetermijn wordt door ons automatisch geïncasseerd. Alle andere facturen dient u zelf aan ons over te maken. U heeft daarvoor een betalingstermijn van 14 dagen. Hier is voor gekozen omdat wij, voor uw bescherming, niet zo maar andere bedragen dan de vaste maandtermijn van uw rekening willen incasseren.

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Waarom krijg ik tussentijds méér kilometers doorbelast?

Om te voorkomen dat u aan het einde van de lease-overeenkomst een grote na-verrekening krijgt van meer gereden kilometers, zorgen we er voor dat we jaarlijks kijken of u nog in lijn ligt met het afgesproken contractkilometrage.  Mocht u tussentijds méér hebben gereden, dan rekenen we dat vast met u af. Uiteraard krijgt u dat weer terug, indien u in een volgend jaar minder heeft gereden.
Het bedrag dat u betaalt per méér gereden kilometer, staat in uw lease-overeenkomst vermeld. U kunt dit vinden bij de contractgegevens op de eerste pagina.

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Wanneer vindt de automatische incasso plaats van mijn factuur?

Wij incasseren de leasetermijnen maandelijks omstreeks de 1e van de betreffende maand.

Afhankelijk van het moment waarop uw lease-overeenkomst is ingegaan, kan de incasso van de eerste maandtermijn eenmalig op de 15e van de maand plaatsvinden. De volgende termijnen worden dan vervolgens weer omstreeks de 1e van iedere maand geïncasseerd.

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Vul uw gegevens in en we bellen u binnen 2 dagen
bedankt voor uw reactie

Hulp nodig?

Wij helpen u graag met al uw vragen rondom mobiliteit. Neem gerust contact met ons op.